Rehberler Günü Kutlandı

Rehberler Günü Kutlandı

Rehberler Günü Kutlandı; 21 Şubat 2015 Dünya Rehberler Günü Çanakkale‘de tören ve akşam resepsiyonu ile kutlandı.

Dünya Rehberler Günü

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nü kutladı.

ÇARO Yönetimi, 19-20 Şubat tarihlerinde Rehberler Günü münasebetiyle Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcı Rebiye Ünüvar ve Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof Dr Mustafa Koyuncu’yu makamlarında ziyaret ederek rehberlerin Çanakkale turizmine katkısından ve öneminden bahsettiler.

21 Şubat 2015 tarihinde ise sabah 10.30 da Cumhuriyet Meydanında kurum, kuruluş ve STK temsilcileri ile çok sayıda rehber ve rehberlik bölümü öğrencilerin katılımıyla Atatürk Anıtına çelenk sundular.

Çelenk sunumunun ardından hep birlikte Seramik Müzesini ziyaret ettiler. Müze Müdüresi Övgü Gökdağ, heyete müzeyi tanıttı.

Program öğleden sonra Akademisyen Rehber Dr Ahmet Mümtaz Maden’in “Çanakkale şehri, Kibele anlayışı ve günümüze yansıması” konulu sunumuyla Mehmet Akif Ersoy tiyatro salonunda devam etti.

21 Şubat Rehberler Günü Büyük Truva Otelde gerçekleştirilen muhteşem bir gala ile sonra erdi.

ÇARO tarafından düzenlenen akşam yemeğine büyük ilgi vardı. Çanakkale Chp Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, TUREB Başkanı A.Zeki Apalı, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Müdürü Ozan Hacıalioğlu kutlama mesajları gönderirken AKP İl Başkan Yardımcısı Hasan Çoban, Liman Bakan Yardımcısı Muhittin Gargılı, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Özcan Alarslan, Seramik Müzesi Müdüresi Övgü Gökdağ, TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK Genel Sekreteri Ziya Artam, ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı, ÇATUD Başkanı Sefer Göztepe, Çanakkale Sualtı Derneği Başkanı Deniz Ok Başaran, ve TUREB Denetim Kurulu Başkanı Dr Ahmet Mümtaz Maden ve Turizm Fakültesi Öğretim üyesi Sinan Gökdemir de yemeğe katıldı.

Yemekte sektör temsilcileri ile bir araya gelen rehberler gece boyunca eğlenerek sezon öncesi moral depoladılar.

Günün önemine değinen konuşmasında ÇARO Başkanı Adem Biçer,

“Dünyada yazılı kaynaklara geçmiş ilk rehberler Mısırlı rahipler olarak anılmaktadır. 20. yüzyıl başlarında İngiltere’de Londra Kulesi ve Windsor Şatosu rehberli gezilere açılmıştır. Ancak, bölgesel olarak rehberlerin eğitimi ve örgütlenme çalışmaları 1930’lu yıllardan itibaren başlamıştır.

Geçen yıllar, içerisinde barındırdığı kültürel ve doğal zenginlikler nedeniyle Türkiye için turizmin önemi giderek artmış, bu çerçevede kişi veya grup hâlindeki yerli veya yabancı turistlerin gezi öncesinde seçmiş oldukları dil kullanılarak ülkenin kültür, turizm, tarih, çevre, doğa, sosyal veya benzeri değerleri ile varlıklarının kültür ve turizm politikaları doğrultusunda tanıtılarak gezdirilmesini sağlamak amacıyla mesleklerini icra eden rehberlerin mesleki dayanağını oluşturmak amacıyla hazırlanan  “6326 Sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu 07.06. 2012 tarihinde TBMM’de kabul edilmiş ve 22.06.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası ilgili yasa ile 2013 yılında kurulan kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Biz, ÇARO olarak üyelerimiz “rehberlerin” haklarını korumak ve kollamak, başta ismi önemli bir marka olan Çanakkale olmak üzere yetki alanımız dahilindeki Balıkesir ve Tekirdağ illeri turizminin hak ettiği yere gelmesi için doğru tanıtım yapmak, tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi her türlü safsatadan arındırarak sadece ve sadece gerçeklerin bilinmesi için varız.

Bu nedenle ilgili tüm resmi kurumlar, kuruluşlar, STK’lar ve şahıslar ile işbirliği içerisinde faaliyetlerimize devam ediyoruz ve memleketimizin turizmine katkı sağlayacak her türlü proje için herkesle işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

Bayram seyran nedir bilmeyen, ana, baba, yar, evlat yüzüne hasret, gece gündüz demeden, karda kışta, kavurucu sıcakta, evinden günlerce uzakta kalarak mesleğinin gereklerini layıkıyla yerine getiren, farklı dil, din, ırk, düşünce ve karakterde insanları aynı şemsiye altında toplayan ve onları huzurlu, güvenli ve mutlu kılmaktan başka amaç gütmeden ülkemizi dünyaya tanıtan rehberin dilinde hep bir türkü vardır. MEMLEKET! İşte o MEMLEKET SEVDALISI emekçilerin günüdür BUGÜN! 21 Şubat Rehberler Günü kutlu olsun. “ dedi.

Biçer “bu programların gerçekleşmesinde fedakarca mücadele eden Yönetim Kurulu üyelerim Hasan Çelimli, Serkan Tağrikulu, İlhan Varlık ve Selçuk Erduran başta olmak üzere katkı sağlayan ve katılım gösteren tüm meslektaşlarıma ve bu özel günde telgrafla, telefonla ve bizzat teşrif ederek bizi yalnız bırakmayan, onurlandıran herkese ve Truva Otel Müdürü Salih Zeki Yüksel ile çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür eder, emeği geçen herkese sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

ÇARO Yönetimi olarak sektörün birleştirici gücü olmaya devam edeceğiz.” dedi.

ÇARO'dan Ziyaret

ÇARO’dan Ziyaret

ÇARO Çelenk Töreni

ÇARO Çelenk Töreni

ÇARO Seramik Müzesi

ÇARO Seramik Müzesi

Dünya Rehberler Günü Çanakkale

Dünya Rehberler Günü Çanakkale

Plaket Sunumu

Plaket Sunumu

ÇARO Gala Yemeği

ÇARO Gala Yemeği

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ