Çanakkale Rehberlik Ücreti

Çanakkale Rehberlik Ücreti

Çanakkale Rehberlik Ücreti 2018-2019; Çanakkale Şehitlikleri, Çanakkale Truva Ören Yeri, Çanakkale Assos, Çanakkale Bozcaada, Çanakkale Gökçeada ve diğer turizm bölgelerindeki Rehberlik Ücretleri.

Çanakkale Rehberlik Ücretleri

Rehberlik meslek yasası gereği tüm tur hizmetlerinizde Profesyonel Turist Rehberi almanız zorunludur. Profesyonel Turist rehberi hizmeti taban ücretleri aşağıda belirtilmiştir.

Bölgenin uzmanı, deneyimli ve güncel rehber listemizi görmek ve bizlerden Çanakkale şehitliklerinde rehberlik hizmeti almak için ilgili konuya göz atabilirsiniz.

” Çanakkale Rehberlik Hizmeti “

Aşağıdaki kısımda yazan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turist Rehberleri birliğinin ilgili yasa ve yönetmeliklerdir. Bazı ibareleri anlaşılır şekilde açılması gereklidir.

Taban ücret olarak belirtilen rakam alınabilecek en düşük ücreti ifade eder. Rehberlik hizmeti için daha düşük rakamlarda hizmet bedeli alınması cezai işleme neden olabilir. Maalesef cezai işlem denildiğinde küçük bir para cezası algısı oluşsa da cezalar ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Taban ücretin altına tura çıkan bir rehber ruhsat-namesinin iptaline kadar ağır bir ceza ile karşı karşıya kalır.  Hiçbir Turist Rehberi taban ücretin altına tura çıkamaz.

Çanakkale Savaş Alanları ve Şehitliklerinin yer aldığı Gelibolu Yarımadası‘nda görev yapan Alan Kılavuzları algı karmaşası nedeniyle rehber olarak bilinmektedir ancak kesinlikle Turist Rehberi değillerdir. Konu ile ilgili bilgi almak için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz. Alan Kılavuzu

Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nın 24.12.2015 tarih ve 241987 sayılı olurlar ile 2016 yılında hizmet grupları itibariyle Rehber taban ücretleri aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. Rehber taban ücretleri, yılda bir kez Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.

Turist rehberi taban ücretleri nettir, stopaj ve benzeri kesintilerden sonra kalan ve rehbere net olarak ödenecek tutar, taban ücretten düşük olamaz.

Rehberlerin taban ücretten daha düşük ücret alması ve acentelerin rehberlere taban ücretten daha düşük ödeme yapması; mevzuata aykırıdır ve her iki taraf için cezai yaptırımı bulunmaktadır.

Tura çıkmadan önce imzalayacağınız zorunlu sözleşme metninde, ücretlerin de yer aldığını anımsatmak isteriz.

Yönetmeliğimiz gereği, hizmet grupları ve ücretleri aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Profesyonel Rehberlik Hizmeti Ücretleri 2019

2017 YILI İÇİN BELİRLENEN REHBER TABAN ÜCRETLERİ

6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu’nun “Turist Rehberi Ücretleri” başlıklı 6 ncı maddesinin 1 inci fıkrasında “Taban ücret tarifesi, Birlikler ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin görüşleri alınarak Bakanlık tarafından net ücret belirlenir ve her yıl 04.01.1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesi hükümleri uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranından az olmamak kaydıyla artırılarak en geç Aralık ayında, izleyen takvim yılının başından itibaren yürürlüğe girmek üzere Bakanlık tarafından ilan edilir” denilmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 19.12.2016 tarihli ve 228014 sayılı olurları ile turist rehberlerine 2019 yılında hizmet grupları itibariyle uygulanacak taban ücretleri aşağıda belirtildiği şekilde uygun görülmüştür:

REHBERLİK HİZMET TÜRÜ REHBERLİK ÜCRETLERİ
Transfer 241 TL
Gece Turu 241 TL
Günlük Tur 479 TL
Paket Turu 578 TL
Aylık Taban Ücret 4.790 TL

Müşteri Rehber Sözleşmesi

Acenta Rehber Sözleşmesi

NOT: Eski uygulamalarda yer alan yarım gün ve büyük şehir-diğer şehirler ücret farkları yasa ile birlikte kaldırılmıştır. Ayrıca belirtilen ücretler taban ücret olup, üst fiyat belirtilmemiştir. Bu fiyatlardan daha aşağı olmamak üzere Rehber istediği ücreti talep edebilir.

Çanakkale Rehber Ücreti Ücretleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ