Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu

Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu

Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu 2017; bu yıl 6. kez düzenlenecek geleneksel Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu 2 günlük program dahilinde katılımcılarla buluşması bekleniyor.

Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu

Saygı Etkinliği kapsamında, özellikle bisiklet grupları tarafından desteklenerek yapılmaktadır. Daha çok bir tur programından ziyade bir etkinlik şeklinde gerçekleşmektedir.

Tur Programı

Bisikletçiler, şehiriçi parkurunda Truva Atı önünde yola çıkarak Kayserili Ahmet Paşa Caddesi, Ziveriye Sokak, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı güzergâhını izleyip GESTAŞ Feribot İskelesi’ne ulaştı. Buradan feribotla Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na geçti. Turun ilk gününde bisikletçiler, Eceabat’tan başlayıp Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı’nı gezerek akşam saatlerinde şehir merkezine dönecek. İkinci gün ise Kabatepe, Alçıtepe, Seddülbahir güzergâhını izleyip Şehitler Abidesi’nde turu sonlandıracaklar. Buradaki törende, katılımcılara sertifika ve madalyaları dağıtılacak.

Geçmişte Bisiklet Saygı Turu

2014

Sevgili Bisiklet Sever Dostlarım;
Sizlerin ilgileri sayesinde geleneksel hale gelen Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’nun üçüncüsü 05-06 Nisan 2014 tarihlerinde yapılacaktır.
Pedallarınızı, Truva Savaşları’ndan sonra 1915 yılında bir büyük destanın daha yazıldığı Çanakkale topraklarında çevireceksiniz. Demir atlarınızla huzur içinde dolaşacağınız bu yerler, vatanı uğruna canlarından vazgeçerek, bizlere bu günkü hürriyetimizi armağan eden aziz şehitlerimizin yattığı kutsal vatan topraklarıdır.
Tur güzergahlarınız üzerinde yer alan şehitliklerde durup soluklandığınızda şühedanın ruhuna dua etmeyi ihmal etmeyin. Çünkü onlar geri dönmeyi asla düşünmedikleri için, bugün huzur içinde pedalımızı çeviriyor ve ülkemizin dört bir yanına vatan soluğu taşıyarak geri dönüyoruz.
Yollarınız açık, pedalınız güçlü olsun. ”

Ahmet ÇINAR 
ÇANAKKALE VALİSİ

“İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nüammer Uslu ise 3 yıl önce 300 bisikletçiyle başlayan turda bin 700 sporcuya ulaşılmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, gelecek yıl 2 bin 15 bisikletliyle tarihi yarımadada pedal çevirmeyi planladıklarını dile getirdi.”

2015

“Geçen sene 3.sünü yaptığımız Şehitlerimize Saygı turumuzun bu yıl yine Çanakkale IV. ŞEHİTLERE SAYGI BİSİKLET TURU organizasyonumuz 4-5 NİSAN 2015 tarihinde gerçekleştirilecektir.”

Uludağ Bisiklet Grubu

2016

5. Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu 4-5 Nisan 2016 Çanakkale

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ