Çanakkale Tiyatro Oyunları
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çanakkale Valiliğince desteklenen, Abdülkadir Katra Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanıp sahnelenen “Çanakkale Destanı” ve “Uyuşturucu Ölümdür” adlı tiyatro oyunları Türkiye’yi gezmeye devam ediyor.
Çanakkale Tiyatro Oyunları
Çanakkale Zaferi’nin 100.yıl etkinlikleri kapsamında Çanakkale Valiliği tarafından desteklenen “Çanakkale Destanı” ve “Uyuşturucu Ölümdür” adlı tiyatro oyunları Tekirdağ, Sakarya, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Isparta ve Afyon’da 30 bin izleyiciyle buluştu. “81 ilin ruhu Çanakkale’de yatıyor, Çanakkale ruhu Anadolu’yu dolaşıyor.” sloganıyla yola çıkan Çanakkale Destanı 12 ilde büyük ilgi gördü. Gündüz seanslarında lise öğrencilerine, akşam seanslarında protokol ve vatandaşlara yönelik sahnelenen tiyatro oyunlarını izleyen Muğla Valisi Amir Çiçek, oyunların yazarı ve yönetmeni Abdülkadir Katra’ya ve oyuncularına çiçek vererek teşekkür etti. Muğla Valisi Amir Çiçek oyun bitiminde yaptığı konuşmada: “öncelikle Çanakkale Valisi ve meslektaşım olan Sayın Ahmet Çınar’a böyle güzel bir programın Muğla ile buluşmasını sağladığı için canı gönülden teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Çanakkale Destanı, adlı tiyatro oyunu ile resmen 1915 yılına yolculuk yaptık ve o günleri, aziz şehitlerimizin göstermiş oldukları yürekli mücadelenin özünü, ruhunu yaşadık. Abdülkadir Katra kardeşimi ve oyuncularını tebrik ediyorum. Yaşayarak bizleri o günlere götürdüler. Yolları açık olsun inşallah.” Dedi.
Çanakkale Destanı Tiyatro Oyunu
1915 yılına damgasını vuran, Türk tarihine kahramanlar hediye eden ve Çanakkale Şehitlerine ithaf edilen “Çanakkale Destanı” adlı oyun, iki gösterim halinde izleyiciyle buluşuyor. Gündüz seanslarında öğrencilere, akşam seanslarında ise protokol ve halka açık olarak sergileniyor.
Uyuşturucu Ölümdür Tiyatro Oyunu
Günümüzde en büyük toplumsal sorunlardan birisi olan uyuşturucu ile mücadeleyi konu alan, gençlerimizi bilgilendirmek ve uyuşturucudan uzan tutmak için sergilenen “Uyuşturucu Ölümdür” adlı oyun, iki gösterim halinde izleyiciyle buluşuyor. Gündüz seanslarında öğrencilere, akşam seanslarında ise protokol ve halka açık olarak sergileniyor.